Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.
Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, żeby uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się więcej na stronie internetowej wina. Wina posiadają w dodatku nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym efektem fermentacji, niemniej jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Bo pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają sporo mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, aby usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu.
1. Sprawdź tutaj
2. Więcej informacji
3. Zajrzyj tutaj
4. Znajdź tutaj
Wpływ kultury afrykańskiej na sztuki światowe.